Girişimcilik İş Planı Hazırlama

Girişimcilik İş Planı Hazırlama

Girişimcilik iş planı hazırlama ve izlenecek yol haritası...

Girişimcilik Destek Programında Girişimcinin İzleyeceği Yol Haritasi

1- Girişimci olacak şahıs sosyal güvencesi olmamak kaydı ile bulunduğu bölgede İŞ-KUR müdürlüğüne işsizlik kaydı yaptıracaktır.

2- Girişimci, girişimcilik eğitimine ( KOSGEB, İŞKUR, ÜNİVERSİTELER VEYA DERNEK VE ODALAR İLE ANLAŞMALI) kayıt yaptırıp, girişimcilik eğitimini tamamlayarak, GİRİŞİMCİLİK SERTİFKASINI alacaktır.

3- Girişimci, sertifikasını/eğitim aldıktan sonra kendi işletmesinin resmi kuruluş işlemlerini yapacaktır.(maliye kaydı ve oda kaydı)

4- Girişimci, destek alabilmek için ön şart olan KOSGEB veri tabanına kurmuş olduğu işletmesinin ön kaydını yapacaktır.

5- Girişimci, destek alabilmek için yapacağa işe yönelik; işin tanımı, Pazar yapısı, rakiplerin durumu, tanıtım planı, iş kurma maliyetlerini içeren Girişimcilik İş Planını hazırlayarak önce elektronik ortamda KOSGEB sistemine kaydedecek daha sonra elden bağlı bulunduğu KOSGEB birimine teslim edecektir.

6- Girişimcilik İş Planı tesliminden sonra Girişimci, KOSGEB tarafından Girişimcilik İş Planı proje değerlendirme kuruluna davet edilerek projesini sözlü olarak anlatmasını talep edecektir.

7- Girişimcilik İş Planı Proje değerlendirme kurulunun kararı ( Red, Revize, Kabul) bu üçünden birisi olarak yazı ile girişimciye bildirilecektir.

8- Girişimcilik İş Planı Proje red durumunda girişimci bir daha aynı proje ile destek başvurusunda bulunamaz, Girişimcilik İş Planı Proje Revize ise talep edilen maddelerde revize yapılarak proje tekrar birime teslim edilir. Girişimcilik İş Planı Proje Kabul ise destekleme süreci başlamaktadır.

9- DESTEKLER: Oranlar Baylarda %60 Bayanlarda %80

10- 50.000 TL hibe olarak belirtilen desteğin 18.000 TL’si kuruluş dönemi malzeme teçhizat desteği, yani bir kişi(bay) 30.000 TL+KDV’lik bir alım yapar ise bayanlarda ise bu rakam, 22.500 TL + KDV lik bir alım yapar ise 18.000 TL hibeyi alabilir.

11- Destek üst limiti, 30.000 TL, İşletmenin Kira ve Personel giderleri için her ay 5.000 TL’yi geçmeyecek şekilde 24 ay boyunca yapacağı ödemeler karşılığında alacağı destektir.

12- 2.000 TL ise şirket kuruluşu (muhasebe, noter, vergi harçları ve oda kayıt masrafları ile yazarkasa giderleri için yapılacak ödemedir.

13- 100.000 TL ise geri ödemeli sabit yatırım desteğidir. Sabit yatırımdan kasıt makine teçhizat yatırımına yönelik bir destektir. Bu destek banka teminat mektubu karşılığı kullandırılmaktadır. Geri ödemesi ise 30 ay hiç ödemeden sonraki iki yılda eşit taksitler halinde ödenmektedir. Faiz uygulaması yoktur. 

 

NOT: Girişimci eğitimi/sertifikasını almadan kendi işyerini kurmayacaktır. Sertifika/eğitim tarihinden önce kurulan işyerleri destek alamamaktadır. KOSGEB tarafından, girişimcilik İş Planı onaylandıktan sonra ödeme talep formları ile destek ödemelerini alabilirler. Ayrıca alacağı makine tarzı ürünler 3 yaşından büyük olmayacaktır. Ve ikinci el aldığı bu ürünlerin 3 yaşından büyük olmadığını ispatlamak zorundadır.

Girişimcilik İş Planı Hazırlatmak İçin TIKLAYINIZ.

Detaylı Bilgi ve İletişim İçin Tıklayınız.



Paylaş: Facebook Twitter Google Plus yazdır