Yurtdışı İş Gezisi Desteği

Yurtdışı İş Gezisi Desteği

Yurtdışı İş Gezisi Desteği: İşletmelerin yurtdışına ihracat amaçlı yapacakları seyahatleri aşağıdaki hususlar dahlinde yurtdışı iş gezisi olarak tanımlanmaktadır.

A- Yapılacak seyahat en az 2 gün en fazla 10 gün şeklinde olacaktır.

B- İşletme başına bir gezide en fazla firma ortağı veya çalışanı olarak 2 personelden faydalanılmaktadır.

C- İşletmeler yapacakları gezide her bir gün için en az bir görüşme gerçekleştirmelidir.

D- Gezi ile ilgili karşılanan giderler ise; uçak(ekonomi sınıfı), konaklama(oda artı kahvaltı) ve araç kiralama olarak 3 kısımdan oluşmaktadır.

E- Gezi başına destek limiti 5.000 amerikan doları ve yapılan harcamaların %50 si desteklenmektedir. Toplamda bir işletme yılda 10 adet gezi için 50.000 amerikan dolarına kadar destek alabilir.

İşletmelerin yapacakları yurtdışı seyahatlerde, yapacakları harcamaları banka yolu ile nakit, şirket kredi kartı veya geziye çıkan firma ortağı kartı ile yapmalıdır. Yapılacak her görüşmede muhakkak kart vizi ve ilk defa çıkılan gezilerde görüşme resimleri alınmalıdır. Uçak biniş ve iniş kartları saklanmalıdır. Gezilerde alınan fatura ve harcama dökumanları İngilizce haricinde başka bir dilde ise yeminli tercüman tarafından tercüme edilecektir. Ekonomi bakanlığının talep ettiği başvuru formu, Pazar araştırma formu, görüşme formu, beyanname ve taahhütname evrakları eksiksiz doldurularak, işletme yetkilisi e-imza ve işletme kep adresi üzerinden diğer harcama evrakları ile birlikte ekonomi bakanlığı kep adresine gönderilerek işlem sonlandırılacaktır.

Destek başvurusu bu şekilde yapıldıktan sonra önemli olan bir diğer durum ise kep adresi üzerinden ekonomi bakanlığı uzmanlarının eksik evrak bildirimlerinin veya diğer konular ile ilgili bildirimlerinin takibi ve sistem üzerinden bunların onayının sağlanmasıdır. Bildirim konusunda cevap süresi 2 aydır bu süre içerisinde cevap verilmediği takdir de destek başvurusu iptal edilmektedir.

Diğer detaylar ve destek almak için iletişim sayfamızdan bize ulaşabilirsinz.



Paylaş: Facebook Twitter Google Plus yazdır